ГОТУЄМОСЬ ДО ЗАХИСТУ УКРАЇНИ

  ГОТУЄМОСЬ ДО ЗАХИСТУ УКРАЇНИ

(21 жовтня 2021 року) З метою покращення допризовного вишколу студентів, з нагоди Дня захисників і захисниць України та 30-ї річниці створення Товариства сприяння обороні України, були проведені двотижневі навчання студентів основам стрільби з малокаліберної гвинтівки. Ініціаторами заходів уже четвертий рік поспіль витупила Рівненська обласна організація ТCО України та дирекція Рівненського фахового коледжу економіки та бізнесу. Після проведення тренажів юні стрільці позмагалися у влучності. Участь у змаганні взяли студенти першого курсу коледжу. Вид змагань – особисто-командні. До змагань були допущені команди восьми навчальних груп коледжу, а саме: ФБС-13, ТУР та ОП-11, ГРС-21, ГРС-23, ХТ-23, ХТ-25, ПТБ-11, ІПЗ-3.



Щодня, після ретельного інструктажу з правил стрільби та заходів безпеки, о 10 годині розпочиналися змагання. Зміна за зміною, по чотири учасники виходили на вогневий рубіж та демонстрували свої навички у стрільбі - три пробних і п’ять  залікових пострілів. Впродовж десяти днів видавалися набої, лунали постріли, під запах пороху змінювалися стрільці та мішені, судді рахували очки кращих п’яти результатів з кожної групи…

Нарешті завершується останній день змагань, наступає довго очікувана мить оголошення результатів. Суддівська колегія підводить підсумки змагань. Головний суддя підписує протокол, в якому задокументовано: в змаганнях взяли участь 133 студенти - 93 дівчини  та 40 юнаків, використано понад тисячу набоїв. Перше командне місце, з результатом 217 очок, здобула команда групи ФБС-13. З результатом 216 очок команда групи ПТБ-11 завойовує друге місце. Третю командну сходинку з однаковим результатом (214 очок) поділили між собою групи ХТ-23 та ХТ-25.

На цьому досягнення юних стрільців не вичерпуються. В особистому заліку серед юнаків перше місце з результатом 47 очок завоював Владислав Новіков (ХТ-25), друге – Дмитро Дмитрук (ІПЗ-3), він вибив 44 очки. Третю сходинку зайняв Максим Василенко (ПТБ-11) - 44 очки. Серед дівчат усі троє призерок показали однаковий результат 47 очок із 50 можливих, але судді врахували більшу близькість пострілів до центру мішені і місця розподілили наступним чином: Тетяна Грабар (ГРС-21) - 1 місце, Дарія Рибачек (ХТ-23) - 2 місце. Замкнула трійку лідерів Анна Столярчук (ОП-11).   

 Усі призери в переддень свята - Дня захисників та захисниць України отримали нагороди від Рівненської обласної організації Товариства сприяння обороні України: команди-призери - кубки і дипломи змагань, в особистому - медалі, значки «Влучний стрілець» і грамоти, а від профкому коледжу - солодкі подарунки. Слід зазначити, що вперше у змаганнях взяли участь і викладачі коледжу. Перше місце з результатом 93 очки із 100 можливих завоював В’ячеслав Білецький – кандидат педагогічних наук, голова профспілкової організації коледжу. Друге, з таким же результатом, Андрій Назаров – викладач інформаційних дисциплін. Серед жінок першою була Олена Заваліна – викладач природознавчих дисциплін. Кращих стрільців-викладачів також не оминули нагороди, вони отримали дипломи і значки «Влучний стрілець» від обласної організації ТСОУ та грамоти і грошові кошти від профспілки коледжу. Також було вручено нагрудний знак «Відзнака ТСО України» викладачу предмету «Захист України» Богдану Мамчуру за багаторічну і плідну співпрацю по виконанню статутних завдань Товариства з національно-патріотичного виховання молоді та з нагоди 30-річчя створення Товариства.

Вітаємо переможців і призерів змагань!    


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.