РЕГАТА НА ЧЕСТЬ ДНЯ МІСТА У МАРІУПОЛІ

РЕГАТА НА ЧЕСТЬ ДНЯ МІСТА У МАРІУПОЛІ

(29 вересня 2020 р.) 26 вересня у Маріуполі на честь Дня міста відбулася регата пам’яті Ксенофонта Степнова - тренера-викладача, майстра спорту СРСР з морського багатоборства та веслування на ялах. Регата проводиться вже другий рік поспіль, у ній взяли участь понад 250 учасників у складі майже 30 команд з різних міст України. Спортивне свято на березі Азовського моря розпочалося загальним шикуванням та виконанням державного гімну.



Спортсменів привітав начальник управління Департаменту молоді та спорту міської ради Олексій Казанцев, який визнав регату безпрецедентною подією для Маріуполя і побажав подальшого розвитку цього виду спорту. Президент Федерації морської веслування України Дмитро Степнов, який є організатором змагань, відзначив, що гребля була розроблена як прикладний вид спорту для силовиків, проте тепер стала доступною кожному бажаючому подружитися з морем. Наприклад, сьогодні в змаганнях брали участь як олімпійські чемпіони, так і початківці-фізкультурники. Дмитро Степнов - майстер спорту України з кульової стрільби, майстер спорту України з морського багатоборства та веслування, член ТСО України, очолює підприємство «Готель-гуртожиток «Морська» Товариства в місті Маріуполі. В змаганнях взяв участь в якості рульового і Спартак Степнов - майстер спорту міжнародного класу, член ТСО України, улюблений тренер більшості спортсменів, які взяли участь в Регаті. 

Донецька обласна  організація ТСО України  була одним з організаторів  цієї регати, а також уклала  договір з Федерацією морського веслування України, виступивши спонсором команди з числа учасників АТО. Змагалися учасники на п’яти пластикових ялах. На відбіркових запливах спортсменам потрібно було подолати 500 метрів, а на фінальних - 1 000 метрів. Команди  «ТСОУ»  та «ДОСААФ» зайняли 6 та 8 міста серед 28 команд-учасників змагань. Команда  «Місто мрій» під  керуванням  голови Маріупольської міської  організації ТСО України зайняла п’яте місце.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.