РЕЙД – ЗАХИСТ РІДНОЇ ЗЕМЛІ

РЕЙД – ЗАХИСТ РІДНОЇ ЗЕМЛІ

(29 липня 2020 р.) 25 липня в Кропивницькому за ініціативою та силами партнера Кіровоградської обласної організації оборонного Товариства проведено таборування за програмою всеукраїнського національно-патріотичного та військово-спортивного заходу «Рейд – захист рідної землі».



Військово-патріотичний вишкіл відбувся  за активної підтримки голови обласної організації ТСО України Левченка М.М. Для проведення заходу було  надано територію автодрому автомобільної школи Товариства, приготована смачна  козацька  каша для  всіх учасників вишколу. Відбулися військово-прикладні відкриті тренінги, напрацювання навичок бою та перебування у кризових ситуаціях, професійні інструктажі з першої долікарської допомоги та тактичної медицини, вогневої підготовки, альпінштурмової підготовки, середньовічного бою, цікавий навчальний вишкіл для патріотів Кіровоградської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Захід відвідали почесні гості: президент військово-цивільної спілки "Бойове братерство України" Павло Жебрівський; заступник командира 3-го полку сил спеціального призначення ім. князя Святослава Хороброго Сергій Францішкевич; провідний фахівець Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Олександр Коломоєць; директор КІК ЦНТУ, доцент, кандидат технічних наук Микола Сторожук; громадський діяч, волонтер, активіст Дмитро Завражний; директор Знам’янського МСТК ТСО України Володимир Колебіденко; викладач предмету "Захист Вітчизни" м. Дніпро, доброволець, учасниця АТО Світлана Куціна з вихованцями; тренер з хортингу та бойового хортингу, керівник Знам’янського та Кропивницького СК "Сірі вовки" Октай Зейналов; старший вихователь, заступник директора КЗ НВО "Ліцей "Сокіл"" Валерій Андрійченко; інструктор з тактичної медицини.   

Безпосередню участь у проведенні вишколу взяли керівник федерації військово-прикладного хортингу у Миколаївській області Сергій Учень; інструктор з альпінізму, учасник АТО, керівник команди "Чорний ворон" Микола Берник; кандидат філософських наук, доцент, представник Національного корпусу Владислав Дутчак та голова правління ВПК "Айдар" м. Дніпро Володимир Сігал.

Взяли участь у вишколі:

- учні КЗ НВО ЗОШ №16 (гурток "Скіф"), м. Кропивницький;

- учні КЗ НВО "Науковий ліцей" (гурток "Кіборги"), м. Кропивницький;

- учні КІК ЦНТУ, м. Кропивницький;

- курсанти ВПК "Айдар", м. Дніпро;

- спортсмени команди "Чорний ворон", Велика Виска;

- курсанти Кропивницького Кіш УДЮЦ "Січ", м. Кропивницький;

- спортсмени-вихованці КЗ НВО "Ліцей "Сокіл"", м. Кропивницький;

- спортсмени Знам’янського та Кропивницького СК "Сірі вовки";

- спортсмени Знам’янського ТСО України.

Інструктори ЦОТП "Цитадель", що проводили вишкіл:

- інструктор з ножового бою федерації військово-спортивного та військово-прикладного хортингу України Олександр Правда;

- інструктор з першої долікарської та тактичної медичної допомоги, заступник керівника ЦОТП "Цитадель" Ірина Квінцерт;

- інструктор з вогневої підготовки та підготовки молодших груп ЦОТП "Цитадель" Аліна Шелест;

- інструктор з альпін-штурмової підготовки ЦОТП "Цитадель" Анатолій Сопільняк;

- інструктор з медичної підготовки та підготовки молодших груп ЦОТП "Цитадель" Марина Нестеренко;

- молодші інструктори ЦОТП "Цитадель" Олексій Трубілко, Кирило Іванов.

На цей захід  для участі в показових виступах була запрошена команда МСК ТСО України зі службового собаківництва. Члени клубу Стратієвська Тетяна, Старцева Світлана, Стратієвський Олександр, Кузьменко Ірина.  Фігурант Шлапак Сергій, помічник в захисному костюмі Таровик Сергій показали захоплюючу програму: відмінну роботу по ЗКД і ЗКС, а також затримання озброєного зловмисника, пуск собаки на озброєного зловмисника з автомобіля на ходу, затримання "терориста" в автомобілі. Яскраві виступи наших собак дуже сподобались учасникам вишколу і гостям цього воєнізованого заходу. Всі глядачі отримали вичерпні консультації від спеціалісті-кінологів МСК ТСО України, а також всіх бажаючих запросили в клуб службового собаківництва і на тренувальні майданчики клубу.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.