ГУРТКОВА РОБОТА – ЗАПОРУКА УСПІХУ ДО ПЕРЕМОГ

ГУРТКОВА РОБОТА – ЗАПОРУКА УСПІХУ ДО ПЕРЕМОГ

(26 жовтня 2018 р.) Авіамоделювання - поширений вид технічної творчості. Це одне із улюблених занять учнівської молоді, масовий технічний вид спорту, що допомагає ознайомитися із світом авіації. В м. Ромни та районі працюють авіамодельні та ракетомодельні гуртки. У процесі гурткової роботи діти знайомляться з технічними видами спорту, основами авіаційних наук, оволодівають проектуванням, технічними прийомами та самостійно виготовляють літаючі авіамоделі. У гуртківців формується творча майстерність, розвивається технічне мислення та конструкторські здібності. У процесі практичної діяльності набуваються навички та вміння самостійно працювати з різноманітними матеріалами. Перед початком роботи над моделлю кожний гуртківець знайомиться з конструкцією літального апарата, призначенням вузлів та деталей, внаслідок чого формується творча особистість для самостійного виготовлення авіамоделі та підготовки її для участі в змаганнях різного рівня.



За інформацією голови ГО «Роменська МО ТСО України» Тетяни Біленко, на території автодрому Роменського СТК ТСО України 6 жовтня відбулися відкриті міські змагання з авіамодельного спорту  в класі вільнолітаючих моделей, організовані Роменським центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю імені Івана Кавалерідзе (директор Васюта О.В.) спільно з Роменською міською організацією ТСО України. В заході взяли участь вихованці авіамодельних та ракетомодельних  гуртків ЦПО імені І.Кавалерідзе, учні Коржівської ЗОШ та вихованці Недригайлівського Будинку дитячої творчості.

В класі моделей «Колібрі» впевнену перемогу здобули Войтенко Владислав, Буць Михайло, Шрамко Ілля (Роменський ЦПО та РТМ). Призові місця в класі моделей F-І-N вибороли Лазарєва Анастасія, Приходько Єгор (Роменський ЦПО та РТМ), Куниця Глєб (Коржівська ЗОШ). За результатами змагань у класі моделей F-І-М переможцями стали Буць Михайло, Сулима Микола, Савченко Андрій (Роменський ЦПО та РТМ). Гвинтольоти найкраще запустили Кущенко Артем, Ніштенко Денис (Недригайлівський БДТ), Маляренко Роман (Роменський ЦПО та РТМ).

Змагання пройшли у дружній атмосфері, всі бажаючі випробували свої сили  у запуску власноруч виготовлених літаків. В перерві між запусками учасників пригостили смачною польовою кашею. Переможців нагородили грамотами, всі учасники отримали солодкі призи від ГО «Роменська міська організація Товариства сприяння обороні України».

Вітаємо юних моделістів та бажаємо нових успіхів на обласних і всеукраїнських аренах!


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.