ЗМАГАЛИСЯ ПОВІТРЯНІ БІЙЦІ

ЗМАГАЛИСЯ ПОВІТРЯНІ БІЙЦІ

(4 жовтня 2018 р.) З 28 по 30 вересня райцентрівський стадіон «Авангард» смт Міжгіря на Закарпатті привернув увагу не тільки жителів району, області, а й усієї України та низки Європейських країн і континентів. Тут проходили всеукраїнські змагання серед учнівської молоді та етап Кубку світу, Кубок Карпат «Золота осінь-2018» з авіамодельного спорту «повітряний бій». На змаганнях було представлено 40 екіпажів з восьми держав світу, серед яких п’ять чемпіонів світу, чемпіон Олімпійських ігор, три чемпіони Європи, двоє призерів Кубку світу.



Міжгірщина вже декілька років підряд стає ареною авіамодельних змагань високого рангу. Не став винятком і цьогорічний заключний етап Кубку світу, який зібрав в невеличкому районному центрі Закарпаття людей, закоханих у свою улюблену справу. Результати цьогорічних змагань мають суттєвий вплив на визначення чемпіона світу.

Результати змагань протягом вихідних днів не забарились: чемпіоном світу, переможцем змагань в Міжгір’ї серед дорослих став Ігор Дементьєв (Молдова), друге місце посів Римвідас Гегжна (Литва), третє - Майк Вілкокс (США), четверте  - Нехай Віктор (Білорусь). Серед юніорів кращими були Кочунс Ерік (Латвія), Нехай Павел (Білорусь),  Іван Чорний (Україна).

Слід також відмітити те, що проведення саме у нашому верховинському краї змагань такого високого рівня – це виключно заслуга жителів нашого селища Олександра і Віталія Дорошенків, заснованої ними громадської організації «Міжгірський «Ікар»» та Міжгірського РСТК ТСО України.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.