НА КУБОК ОЛЕКСАНДРА КИСЕЛЬМАНА

НА КУБОК ОЛЕКСАНДРА КИСЕЛЬМАНА

(10 травня 2018 р.) Вже стало традицією в Хорошеві Житомирської області проводити змагання з військово-прикладних видів спорту серед старшокласників загальноосвітніх шкіл району на кубок Олександра Соломоновича Кисельмана. Кисельман – ветеран Другої світової війни, кавалер ордена Богдана Хмельницького, з 1947 року працював вчителем допризовної підготовки Володарськ-Волинської школи №1 (нині смт. Хорошів, Житомирської області), Олександр Соломонович також керував шкільним духовим оркестром.



Такі змагання проводяться з метою формування громадської позиціі, підвищення рівня фізичноі та психологічноі підготовки учнівської молоді до служби у Збройних силах Украіни, вивчення героїчних сторінок свого народу. Вони проводяться у районі вже 18 років поспіль.

Цього року змагання, в яких брали участь п'ять команд загальноосвітніх шкіл району, проводились з підтягування на поперечині, метання гранати, стройової підготовки, спорядження магазину АК, комплексної естафети, надання першої допомоги постраждалим, перетягування линви.

Призові місця здобули команди Хорошівського НВК, Краівщинського НВК і Хорошівськоії гімназії.

За свідченням Олександра Дячука, такі заходи дуже подобаються  учнівській молоді і відігрють важливу роль у патріотичному вихованні. Підготовка до змагань на Кубок Кисельмана проводиться протягом навчального року. Це ще одна можливість для учнів показати, що вони патріоти своєї школи, держави. Як писав Василь Сухомлинський: «Любов до Батьківщини і любов до людей є два швидких потоки, які, об’єднаючись, утворюють могутню ріку патріотизму».

Переможці та призери нагороджені грамотами та подарунками від Хорошівської районної організаціі Товариства сприяння оборони Украіни.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.