І ЕТАП КУБКА УКРАЇНИ З АВТОМОДЕЛЬНОГО СПОРТУ

І ЕТАП КУБКА УКРАЇНИ З АВТОМОДЕЛЬНОГО СПОРТУ

(26 лютого 2018 р.) 17 лютого 2018 р відбулося відкриття 1-ого етапу Кубка України з автомодельного спорту. Кращі спортсмени з усієї України приїхали боротися за призові місця і демонструвати свої навички управління швидкісними автомоделями.



Традиційно всі етапи змагань розбиті на три дні, перший тур цього року винятком не став і стартував дуже яскраво і ефектно. Всього від спортсменів надійшло 160 заявок на участь в гонках, 86 з яких стартували в класі баггі в перший день змагань і 74 на наступний день в класі шосейних.

Організаторами змагань виступила Миколаївська зразкова автошкола ТСО України та Миколаївська обласна організація автомодельного спорту, які доклали чимало зусиль для якісного проведення змагання і максимального комфорту учасників. Зокрема, в цьому році траса була вдосконалена, додані трампліни, розворотний стіл і проведена заміна килимового покриття.

Після акапельного виконання солістом миколаївського будинку культури гімну України і підняття прапора відбулося урочисте відкриття змагань. З напутнім словом виступив директор автошколи Василь Валенков, який побажав успіхів усім спортсменам, яскравих емоцій, не зупинятися на досягнутому, вірити в себе і свої сили.

Перед початком стартів Кубка України провели нагородження учасників за підсумками попередніх етапів змагань. У вручення грамот і медалей взяли участь Президент Національної української федерації автомодельного спорту Віктор Качур, Директор Миколаївської зразкової автошколи ТСОУ Василь Валенков, голова ГО «Миколаївської ОО ТСОУ» Юрій Шутяк і суддя всеукраїнських змагань з автомодельного спорту Дмитро Федоров.

Найбільше нагород завоював Монахов Андрій з Одеси, який став володарем Кубка України 2017 року класі баггі 2WD. З Миколаївських спортсменів нагороду отримав Дронов Андрій за 3-е місце Кубка України в класі шорт-корс. У класі юніор був нагороджений Кубком переможців один з найперспективніших юних автомоделістів Ткаченко Данило з Черкас, який в свої 13 років показує високі результати. Оплесками і бурею овацій супроводжувалося вручення посвідчення майстра спорту Руденко Євгену з Харкова.

По закінченню офіційної частини всіх гостей і учасників змагань чекали виступи творчих колективів Тернівського ДК, які піднімали дух спортсменів і заряджали позитивом красивим вокалом і яскравими танцювальними номерами.

Варто відзначити, що ця подія привернула чимало досвідчених автомоделістів і початківців спортсменів, представників засобів масової інформації та жителів міста, які прийшли подивитися на цей видовищний вид спорту, однаково цікавий як для дітей, так і для дорослих.

Вважати цей спорт дитячою забавкою - велика помилка. З розвитком технологій автомодельний спорт помітно ступив вперед, зараз моделі можуть набирати швидкість до 160 км / ч. Як стверджують самі автомоделісти, в обслуговуванні мініатюрні авто часом більш вибагливі, ніж гоночні машини. Кожен автомобіль - плід копіткої праці власника. Автомодельний спорт хоча і дуже красивий, але в той же час технічно складний, що вимагає постійних безперервних тренувань.

Цьогорічний Кубок України з автомодельного спорту сповнений яскравих подій і вражень, шквал емоцій, азарт і боротьба на трасі радіокерованих моделей, ефектні прискорення, контакти і перевороти моделей викликали справжній загострення пристрастей, як у справжньому великому автоспорті.

За попередніми результатами заїздів класу моделей РЦБ 1-е місце зайняв Коченов Дмитро з Донецька, 2 -Ткаченко Данило р Черкаси, 3 - Голубов Олексій з Києва.

У класах позашляховиків змагалися 13 команд з 12 областей.

1 місце зайняла команда м Києва ( "Велика Родина")

2 місце - команда Одеси RC Auto

3 місце - команда Миколаївської області

Вітаємо переможців і бажаємо успіхів в наступних етапах змагань.

https://www.youtube.com/watch?v=gfm7XG5I9Dg&t=4s

https://www.youtube.com/watch?v=KQrK3mZz4nU


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.