ХОЧЕШ МИРУ – ГОТУЙСЯ ДО ВІЙНИ!

ХОЧЕШ МИРУ – ГОТУЙСЯ ДО ВІЙНИ!

(13 грудня 2017 р.) Що може об’єднувати перукарів, будівельників чи, скажімо, економістів? Якщо події відбуваються у стрілецькому тирі, тоді все стає на свої місця, вважає Лариса Маслова. 4 грудня тут відбулися змагання, присвячені Дню Збройних Сил України та героям оборони Донецького аеропорту. Студентські команди навчальних закладів міста демонстрували вправність у стрільбі з пневматичної гвинтівки, швидкісному розбиранні та збиранні зброї, заправці «магазина» набоями в рекордно короткий час.



З головою міського Товариства сприяння обороні України Олександром Грушанським говоримо про важливість і актуальність цих навичок і умінь серед допризовного юнацтва. Причому інтерес до військово-прикладного мистецтва зростає з року в рік не лише серед хлопців. Ось майбутній архітектор Саша донедавна мріяла стати снайпером. Що переможе – дизайнер чи стрілець – поки важко сказати, та в будь-якому випадку готовність номер один не зашкодить ні Олександрі Семенко, ні без п’яти хвилин перукарю Ілоні Ніщун, ні електромонтажникам-першокурсникам Богдану Лайтеру і Вадиму Грушевіцькому.

А тим часом боротьба за призові місця набрала обертів. Не так просто «упакувати» магазин при тьмяному світлі напівпідвального приміщення, та всі сходяться на тому, що на бойових позиціях ніхто не підсвічуватиме бійцю ліхтариком, отже все має виконуватися практично всліпу.

Змагання, зустрічі з героями АТО, зокрема кіборгами, кінолекторії – ось далеко не повний перелік заходів, у яких брали участь студентсько-учнівські колективи різних закладів. А особливо приємною частиною цього дійства стало нагородження переможців, серед яких: команди стрільців  коледжу економіки та права, Подільського центру  підготовки профтехосвіти, коледжу будівництва, архітектури і дизайну,  які підготували  викладачі – Юрій Зуєв, Андрій Житомірський, Олексій Блащук.

Найвлучніше стріляли Ілона Ніщук, Богдан Лайтер, Вадим Грушевіцький, Артур Костецький, Ігор Лемешов, Богдан Соколовський, Олександр Загребельний, Михайло Звенигородський, Ольга Буяльська, Анастасія Пасічник.

Змагання відбулися завдяки сприяння голови обласного ТСОУ Петра Шубіна, директора АШ ТСОУ Володимира Демченка та директора коледжу культури та дизайну Надії Сільченко.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.