ЗМАГАННЯ З РАКЕТОМОДЕЛЬНОГО СПОРТУ

ЗМАГАННЯ З РАКЕТОМОДЕЛЬНОГО СПОРТУ

З 20 по 23 червня 2017 року на злітно-посадковому майданчику Рівненського АСК ТСО України «Воронів», що у Гощанському районі, відбулися відкриті обласні змагання учнівської молоді з ракетомодельного спорту. Організатором заходу були комунальний заклад «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради, Рівненська обласна організація та авіаційно-спортивний клуб ТСО України.



У змаганнях взяли участь 12 команд: Володимирецького, Гощанського, Дубенського, Здолбунівського, Костопільського, Рівненського, Рокитнівського, Сарненського районів, міст Дубна і Рівного, підліткового клубу «Омега» управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому та Почаївського Будинку дитячої творчості та спорту Тернопільської області. 39 учасників (82 моделі) змагались у таких категоріях: S-4-А, S-6-А, S-9-А, S-8-D, S-7 (напівкопія),  «Салют-А/2», «Планета-В», «Шоу».

Останні роки показують, що рівень підготовки моделей до змагань досить високий. Найбільш масовими були польоти моделей класів S-6-А (модель ракети зі стрічкою), «Салют-А/2» (модель ракети з парашутом) та        S-4-А (модель жорсткого ракетоплану), а найбільш видовищними - S-7 (напівкопія), «Планета-В» (двоступенева), S-8-D (радіокерований ракетоплан) та «Шоу». Хороші польотні характеристики дають змогу відчути, наскільки високий рівень ракетомоделювання у технічних гуртках даного профілю в області. Хоча переможець змагань визначився дещо раніше, боротьба за другу сходинку продовжувалась до останньої хвилини.

Найкращі результати показали команди підліткового клубу «Омега» управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому – 1 місце; Дубенського району (комунальний заклад «Районний Будинок учнівської молоді» Дубенської районної ради) – 2 місце; м. Рівного (Рівненський міський центр творчості учнівської молоді) – 3 місце.

Приємно, що гостем обласної першості були наші сусіди із Тернопільщини, команда Почаївського Будинку дитячої творчості та спорту, яка заслужено посіла 4 командне місце, взявши 2 «золота» в особистому заліку.

Команди-переможці та кращі у особистому заліку були нагороджені дипломами, грамотами та медалями від організаторів змагань.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.