24 листопада 2022

НА ПОЛТАВЩИНІ НЕ СИДЯТЬ, СКЛАВШИ РУКИ…

НА ПОЛТАВЩИНІ НЕ СИДЯТЬ, СКЛАВШИ РУКИ…

Першою на події відгукнулася Великобагачанська районна організація: 25 лютого на засіданні Ради Правління було прийнято рішення про діяльність на період війни з російською федерацією та надання матеріальної допомоги місцевим підрозділам територіальної оборони. З того дня стали активними учасниками волонтерського центру у Великій Багачці. За кошти організації були закуплені ліхтарики та батарейки для воїнів, члени осередку і слухачі курсів з підготовки водіїв беруть участь у плетінні маскувальних сіток, різанні стрічок, виготовленні запалювальної суміші, маскувальних костюмів «кікімор» для снайперів. СТК надає допомогу транспортом у перевезенні гуманітарної допомоги та продукції волонтерського центру, а також зборі продуктів харчування для воїнів та тканин для виготовлення сіток. Викладачем медичних курсів Лайла В.І. в клубі організовано навчання для мешканців селища з первинної медичної підготовки. Для волонтерів проведені заняття з вивчення автомату Калашникова, а також стрільби з пневматичної гвинтівки.


Гадяцький РСТК і районна організація, кожен працівник  перерахували на допомогу ЗСУ значну суму коштів. П’ять вояків отримали пільгове навчання на різні категорії водіїв. Гребінківська автошкола, Диканська, Зінківська та Хорольська районна організації вцілому надали ЗСУ та Теробороні фінансову допомогу в розмірі 33 000 грн. Лохвицький СТК ТСОУ бере участь у в’язанні сіток, виготовленні «Смузі Бандери», ремонті транспортних засобів ЗСУ, заправці їх паливом, допомагали продуктами харчування. За рахунок благодійної допомоги були придбані продукти харчування та засоби гігієни, які особисто передали до міста Охтирки Сумської області. Разом з Полтавським НЦ придбали квадракоптери DJI Mavic 3 Fly More Combo та передали лохвичанам, які захищають нашу землю на Харківському напрямку, придбали чотири комплекти зимового одягу «Горка» для земляків. Депутат міської ради, голова Асоціації фермерів в Лохвицькому районі, викладач СТК ТСО України Шамрицький Григорій придбав для ЗСУ два легкових та один вантажний автомобілі, постійно передає на передову продукти харчування.

Працівники Лубенського МСТК також долучилися до загального опору: в’язали маскувальні сітки, в територіальний центр комплектування та соціальної підтримки надали особистий принтер для тимчасового використання. Щомісячно донатять на ЗСУ та в благодійні фонди, допомагають продуктами харчування, одягом, постільною білизною. 

Миргородці організували вивчення автомата Калашникова та навчальні стрільби, викладач СТК з медпідготовки провела заняття з первинної медичної допомоги для мешканців міста, перерахувала кошти для ЗСУ. Діяльність оборонців висвітлювалася в місцевій газеті.

Працівники Новосанжарського районного СТК, разом з іншими мешканцями селища, плели маскувальні сітки, підготовлювали продукти харчування для виробництва  консервів. При  ліцеї створили клас для навчання користування  вогнепальною зброєю,  первинної медичної підготовки,  цивільної оборони,   військової справи. Курсанти автошколи   беруть  активну участь в цих навчальних заходах. Організована допомога переселенцям: постійно ведеться опитування жителів району  щодо  наявного житла або покращення житлових умов  евакуйованих сімей. Особливо гостро це питання стоїть перед початком опалювального сезону. РСТК перерахував благодійну допомогу для потреб Збройних сил України. Із заробітної плати працівників перераховано одноденний заробіток на користь ЗСУ, також кожен з них вклав кошти для закупівлі тепловізорів.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.