13 вересня 2021

СЕМІНАР З КАНІСТЕРАПІЇ

СЕМІНАР З КАНІСТЕРАПІЇ

Кіровоградська обласна організація ТСО України спільно з громадською організацією реабілітаційним центром допомоги «Цінуємо життя» в суботу 11 вересня провели семінар з каністерапії. Захід відбувся в Кропивницькому Гончаренко центрі.


Каністерапія (лат. сanis – собака і грецьк. therapeia – лікування, оздоровлення) – один з видів лікування та реабілітації людини за допомогою звичайних або спеціально відібраних і навчених собак під наглядом кваліфікованих фахівців (також відома як лікувальна кінологія). Каністерапія – це абсолютно новий метод реабілітації для України. Сам термін «каністерапія» виник у 60-ті роки ХХ ст. у США. Хоча історія співіснування, співпраці та взаємодопомоги між людиною і собакою налічує за деякими джерелами до 40 тисяч років (і це підтверджують археологічні знахідки), але власне напрямок терапії розвивався із середини минулого століття.

На сьогодні каністерапія широко поширена у країнах західної Європи, Америки, подібний досвід є у Польщі. Все частіше до цього методу звертаються  і в Україні. Саме тому впровадження каністерапії як нового, альтернативного та водночас безперечно дієвого методу психотерапії є надзвичайно актуальним. За допомогою собак у багатьох хворих поліпшується координація рухів, пам’ять, діти стають більш товариськими й самостійними. Та й спробувати таке лікування нескладно! Крім теорії учасники семінару мали змогу безпосередньо поспілкуватися з чотирилапими друзями і отримати заряд енергії, позитиву і натхнення.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.