20 лютого 2020

ВШАНОВУЄМО ВОЇНІВ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ

ВШАНОВУЄМО ВОЇНІВ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ

15 лютого на Кіровоградщині, як і по всій країні, вшанували учасників бойових дій на території інших держав, мужніх воїнів, яким довелось нести нелегку військову службу під час локальних війн, що вирували у різних країнах світу. 15 лютого 1989 року остання колона радянських військ залишила Афганістан. У бойових діях на його території взяли участь близько 160 тисяч солдат і офіцерів з України, понад 8 тисяч зазнали поранення, 3360 не повернулися додому. Кіровоградщина тоді втратила 116 молодих хлопців, ще 123 отримали інвалідність.


З нагоди визначної дати учасники бойових дій та громадськість  Кропивницького пам’ятною ходою пройшли від площі Героїв Майдану до пам'ятника «Воїнам-інтернаціоналістам усіх поколінь». Пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів присутні вшанували хвилиною мовчання, покладанням квітів та військовим салютом. У пам’ятній ході взяли участь голова Кіровоградської обласної організації УСВА В.М.Остащук, голова обласної організації ТСО України М.М.Левченко, помічник голови В.В.Левченко.

Організації Товариства області також долучились до заходів місцевої влади, взяли участь у мітингах, урочистій ході, покладанні квітів до пам’ятників, обелісків на знак вшанування загиблих героїв. На запрошення Добровеличківського СТК до слухачів і працівників навчального закладу завітав учасник бойових дій у Афганістані Володимир Захарченко, поділився спогадами про війну та бойових побратимів. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять молодих жителів Добровеличківки та Кіровоградщини, які загинули в тій війні. До пам’ятної дати на базі Знам’янського МСТК ТСО України, який очолює учасник бойових дій в Афганістані В.О.Колебіденко, був приурочений відкритий чемпіонату з військово-спортивних багатоборств серед вихованців навчальних закладів та військово-патріотичних об’єднань міста і району.

Воїни-інтернаціоналісти – яскравий сучасний приклад мужності, готовності до захисту Батьківщини для молодого покоління українців!


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.