10 грудня 2019

ВЕЛИКОБАГАЧАНЦІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

ВЕЛИКОБАГАЧАНЦІ  ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

Згідно з планом військово-патріотичної роботи районна організація провела низку заходів до Дня Збройних Сил України. 4 грудня у Красногорівській ЗОШ І-ІІІ ступенів вже всьоме відбулися традиційні відкриті змагання Кубку на честь випускників цієї школи Героїв Радянського Союзу Василенка Ф.І і Василенка С.Й. з військово-прикладних видів спорту серед навчальних закладів району. До організації і проведення змагань були залучені козаки Красногорівської сотні Великобагачанського куріня Українського козацтва, вчителі шкіл району та представники райвійськкомату.


Оксана Манько розповіла, що на змагання прибули шість команд. Спортивна зала, де проводились змагання, прикрашена державним прапором України, прапорами Товариства та Красногорівської сотні. Урочисту лінійку відкрив вчитель з предмету «Захист Вітчизни» Бірук В.П. З вітальним словом виступили голова районної організації Товариства Бандур А.В., генерал-хорунжий Українського козацтва Ворона В.І., сержант 95-ї десантно-штурмової бригади Збройних Сил України,  учасниця Операції Об’єднаних Сил на Сході України  Олійник О.М., отаман Великобагачанського куріня  Рожко Р.І.

Змагання проводились з двох видів: розбирання і збирання автомата та стрільба з пневматичної гвинтівки. Змагання з автоматом проводили представники райвійськкомату Пилипенко К.М. і Олійник О.Ю. та представники Красногорівської козацької сотні. Кращі результати показали команди Рокитянської ЗОШ (керівник команди Григоренко А.В.) , ПТУ-49 (Сидоренко В.Г. ), Білоцерківської ЗОШ (Новицький О.Д.).  В особистому заліку переміг учень Рокитянської ЗОШ Грищенко Владислав, другим був  учень Красногорівського ПТУ Сухомлин Сергій , третьою - Крупа Марго з Рокити. Команди і учасники були відзначені грамотами райвійськкомату.

У змаганні зі стрільби з пневматичної гвинтівки кращими були учні першої команди Красногорівської школи, другими - Білоцерківської, третій результат показала друга команда Красногорівської школи. В індивідуальному заліку кращим був учень з другої команди Красногорівської ЗОШ Євлаш Владислав, друге і третє міста здобули представники першої команди Красногорівської школи відповідно Лиходід В’ячеслав і Чайка Владислав. Команди були нагороджені грамотами Товариства,  а переможці в індивідуальному заліку - грамотами і значками «Влучний стрілець» ТСО України.

 За сумою результатів з двох видів кращими були учні першої команди Красногорівської школи, які і завоювали  перехідний Кубок районної організації ТСО України. Другими стали рокитянські школярі, третіми - команда Білоцерківської ЗОШ. Команда-переможець і призери змагань відзначені грамотами Гетьмана Українського козацтва. В індивідуальному заліку кращого результату за сумою двох змагань досяг  Дебелий Антон з Рокити, який був відзначений грамотою і золотою медаллю із символікою Товариства, срібним призером став Чайка Владислав з Красногорівської, бронзовим призером - Гончарук Едуард з Білоцерківської.

5 грудня на базі Великобагачанського районного краєзнавчого музею директор музею Щербина К.О. та заступник голови РО Товариства Щербина С.В. провели виховний захід для учнів 7-в класу ОЗ «Великобагачанський НЗСО І-ІІІ ступенів». Учням розповіли про героїку українських воїнів з часів Київської Русі до наших днів. На зустріч був запрошений випускник школи, учасник АТО, захисник Донецького аеропорту Крутько Сергій, який розповів учням про події на фронті під час його перебування в Донецькому аеропорту. По закінченню зустрічі Щербина С.В. вручив Крутьку С.В. грамоту Товариства за вагомий внесок у військово-патріотичне виховання молоді.

5 грудня у НЗ ГО «Великобагачанський РСТК ТСО України» були проведені змагання між слухачами курсів з підготовки водіїв груп 49В та 50 А. 6 грудня змагалися у стрільбі вихованці станції юних техніків, яка знаходиться у приміщення спортивно–технічного клубу ТСО України. Того ж дня члени Ради Правління районної організації взяли участь у районних урочистостях до Дня Збройних Сил України.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.