14 листопада 2019

З’ЇЗД ВЕТЕРАНІВ

З’ЇЗД ВЕТЕРАНІВ

8 листопада у Миколаєві пройшов обласний з'їзд організацій ветеранів бойових дій та військових волонтерів Миколаївської області. На запрошення організаторів голова обласної організації ТСО України Юрій Шутяк взяв участь в з'їзді. Було цікаво поспілкуватися та обговорити пропозиції, які заслуговують на втілення для покращення соціального захисту ветеранів, військового та національно-патріотичного виховання, налагодження взаємодії між ветеранськими та волонтерськими організаціями. До участі були запрошені представники ветеранських організацій, добровольців, волонтерські об'єднання.


Керівництво області запевнило зібравщихся, що напрямок допомоги та роботи з учасниками АТО/ООС, ветеранською спільнотою є пріоритетним на державному та обласному рівнях. Учасники з’їзду обговорили цілу низку нагальних питань щодо  реалізації меморандуму між Миколаївською обласною адміністрацією та рядом громадських організацій ветеранів; визнання статусу бійців добробатів; вдосконалення обласних програм соціального захисту та підтримки ветеранів війни. Обговорили також питання поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та населення, вдосконалення меморіальної роботи, пільгового пасажирського перевезення, стан справ навколо обласного кліничного госпіталю ветеранів.

Головним меседжем зустрічі було оприлюднення меморандуму між учасниками бойових дій та обласною владою, який закріпив необхідність реалізації ряду нових напрямків підтримки учасників бойових дій та вдосконалення чинних. Це перший меморандум в Україні, який підписаний після перезавантаження системи влади у 2019 році. Після офіційної частини представники мали змогу поспілкуватися, завести нові знайомства та обмінятися досвідом громадської діяльності.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.