16 жовтня 2019

ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ В КРОПИВНИЦЬКОМУ

ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ В КРОПИВНИЦЬКОМУ

У Кропивницькому до Дня захисника України відбулася низка заходів, і до їх підготовки та проведення активно долучилася Кіровоградська обласна організація оборонного Товариства.


13 жовтня у Ковалівському парку зібрались спецпризначенці, волонтери, ветерани АТО, представники влади та громадськості. Тут був відкритий оновлений «народний пам'ятник» героям 3-го окремого полку спеціального призначення ім. князя Святослава Хороброго, які віддали свої життя за Україну. До портретів загиблих героїв додались ще й ілюстрації з кількох гарячих точок Донбасу. Серед них зображення Дебальцевого та Донецького аеропорту. Ініціаторами оновлення пам’ятного місця виступили місцеві волонтери.

– Я дуже сподіваюсь, що на цьому місці у нас буде гідний пам’ятник захисникам України. Пам’ятник усім воїнам, які стали на захист своєї батьківщини. Це не буде місцем скорботи, це буде місцем великої шани, подяки та гідності, – сказала Оксана Червоная, волонтерка громадської організації «Армія SOS Кропивницький».

З нагоди Дня захисника України за героїзм і мужність почесні відзнаки та нагороди від міського голови, ОДА та обласної ради отримали військовослужбовці полку. Голова обласної організації Товариства М.М.Левченко вручив нагрудні знаки «Відзнака ТСО України» командиру полку спеціального призначення та заступнику командира з морально-психологічного забезпечення.

На встановлених за сприяння нашої обласної організації нових щоглах бійці полку урочисто підняли Державний прапор України та Прапор військової частини.

По завершенню урочистостей кропивничани отримали можливість оглянути експозицію Музею 3-го окремого полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго. Побачене не залишило байдужим жодного відвідувача, адже експонати до музею передавали безпосередні учасники недавніх подій в Криму і на Донбасі, з екрану на нас дивились загиблі в страшних боях товариші теперішніх військовослужбовців полку, а бойові біографії декого з героїв розповідей продовжуються в наші дні.

А вже 14 жовтня на Козачому острові відбувалося святкування і Дня захисника України, і Дня українського козацтва, і Покрови, що зумовило надзвичайне різноманіття заходів. На початку святкових заходів голова Кіровоградської ОО ТСО України нагородив спортсменів, ветеранів та кращих працівників Грамотами та Подяками Товариства. Кілька локацій свята діяли завдяки підтримці підрозділів ТСО України в області. Багатьох зацікавила виставка озброєння та вибухонебезпечних предметів, ознайомлення з якою проводив голова Знам’янської міської організації ТСО України В.О. Колебіденко. Велику кількість моделей літаків та автомобільної техніки продемонстрували гуртківці Центральноукраїнського державного будинку художньої та технічної творчості. Вражали своїм екіпіруванням та вміннями вихованці ЦОТП «Цитадель». Незмінним успіхом глядачів користувалися показові виступи спортсменів Міського спортивного клубу з собаками. Від членів Олександрівської районної організації Товариства (на чолі з Б.С.Безсмолим) в образі троїстих музик не відходили любителі народної пісні, а зварений на вогнищі куліш та запашний чай всім додали святкового настрою.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.