19 лютого 2019

ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ВОЇНІВ-АФГАНЦІВ

ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ВОЇНІВ-АФГАНЦІВ

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Кіровоградській області відбулися знакові заходи. За ініціативи голови Знам’янської міської організації, директора МСТК ТСО України В.О.Колебіденка було започатковано традицію присвячувати цій пам’ятній даті здобутки юних патріотів у відкритому чемпіонаті з військово-спортивних багатоборств серед вихованців навчальних закладів району. Цього року змагання проводились у Суботцівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Керівництво, вчителі та учнівський колектив школи з повною відповідальністю поставились до зустрічі гостей.


Початком відзначення Дня вшанування стала урочиста зустріч хлібом-сіллю запрошених гостей та учасників змагань. У ошатному шкільному вестибюлі учасників бойових дій на території Афганістану, представників РДА, райнної та сільської ради, голову Кіровоградської ОО ТСО України М.М.Левченка, голову обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану В.М.Остащука, голову Кіровоградської обласної організації асоціації інвалідів АТО Р.В.Неню, голову громадської організації «Знам’янська районна спілка ветеранів війни в Афганістані» В.В.Чінчоя та директора Знам’янського МСТК ТСО України В.О.Колебіденка зустрічали представники шкільного парламенту дітей під керіництвом педагога-організатора А.В.Блохіної, зразковий дитячий духовий оркестр (керівник – В.С.Оношенко), хореографічний колектив «Едельвейс» РЦ ДЮТ (керівник – Т.І.Ігнатьєва).

Хвилюючі слова пісні «Якщо смерть захоче зазирнути в очі – за спиною друга не знайде мене» стали сигналом для хвилини мовчання, школярі поклали квіти до пам’ятного знака загиблому герою-земляку М.М.Чемерису.

Почесні гості адресували слова вдячності і пошани ветеранам-афганцям, підкреслювали важливість їхнього прикладу мужності, готовності до захисту Вітчизни, бойового досвіду для молоді, а школярів закликали цінувати подвиг старшого покоління та бути гідним його.

Ветерани війни в Афганістані були нагороджені Грамотами Кіровоградської ОДА, Грамотою Кіровоградської обласної ради, Почесними Грамотами райдержадміністрації та районної ради, а також медалями «Честь. Мужність. Пам’ять» до 30-річчя виведення військ з Афганістану. Юні артисти подарували концертну програму.

А потім в боротьбу включилися п’ять команд району. Змагання проходили на чотирьох рубежах. Перші місця вибороли: у підтягуванні - Радіон Хуторний, у розбиранні та складанні автомата і у спорядженні магазину автомата - Кирило Андрусик (обидва – з Богданівки), у стрибках з місця - команда ОНЗ «Петрівський навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», богданівська команда була другою. Переможців нагороджено грамотами та медалями.

Для виховання патріотів необхідний приклад героїв, дух змагання, підтримка старших. Тому, вважає Володимир Колебіденко, подібні заходи доцільно проводити щорічно, а ще є задум - проводити щоразу в іншому навчальному закладі, охоплювати нові села, нові райони. Бажаємо успіхів у важливій справі!


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.