14 січня 2019

ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ ТСО УКРАЇНИ – 65 РОКІВ!

ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ ТСО УКРАЇНИ – 65 РОКІВ!

Час створення та становлення організації припав на не прості роки, але патріотизм і відданість своєму народу, світла ідея щасливого майбуття, прагнення жити і творити під мирним небом гуртували в її рядах впродовж десятиліть десятки тисяч людей. За масштабами історії 65 років – це лише мить її нестримного і невпинного плину, та для організації – це ціла віха, що увібрала у себе наполегливу та плідну працю кожного працівника, що вкладали у конкретні справи свою мудрість, виваженість та відповідальність за доручену справу. Ініціативність, наполегливість та завзяття – ось запорука майбутнього організації, її фінансової стабільності та якісного виконання наших статутних завдань.


7 січня 1954 року Указом Президії Верховної Ради СРСР була утворена Черкаська область  а вже 15 січня 1954 року рішенням Виконавчого комітету Черкаської обласної Ради депутатів трудящих №2 був утворений Черкаський обласний організаційний комітет добровільного товариства сприяння Армії, авіації і Флоту (ДТСААФ).

За час існування Черкаської обласної організації Товариства сприяння обороні України її очолювало 7 керівників. Першим головою обласного комітету ДТСААФ був Мирук Кирило Якович. В наступні роки головами ОК ДТСААФ були: Бірюков Микола Іванович – 1956-1959 рр.;

Криворучко Микита Семенович – 1959-1966 рр.;

Данильченко Григорій Васильович – 1966-1981 рр.;

Марченко Василь Іванович – 1981-1989 рр.;

Товкач Микола Григорович – 1989-1997 рр.

А, з 1997 року і по теперішній Самойленко Микола Олексійович.

За свою історію обласна організація  неодноразово нагороджувалась Почесними грамотами, призами та іншими відзнаками ДТСААФ Радянського Союзу. У 1979 році рішенням Президії ЦК ДТСААФ Радянського Союзу нагороджена «Почесним знаком ДТСААФ СРСР», який вручив заступник Голови ЦК ДТСААФ СРСР генерал-полковник А.І. Одинцов.

А за роки незалежності держави, обласна організація неодноразово відмічалась керівництвом Товариства сприяння обороні України, як одна з найкращих з питань статутної діяльності.

Внаслідок подій, які сталися на рубежі 90-х років, Україна відбулася як суверенна, незалежна держава. Така знаменна історична подія, поставила оборонне товариство на порозі нової епохи свого існування.

Виконуючи головну статутну мету – сприяння обороні України, підготовку членів Товариства до праці і захисту Батьківщини, Черкаська обласна організація веде різнопланові види діяльності, пріоритетними з яких є:  патріотичне виховання, навчальна робота, спортивно-масова,та розвиток прикладних видів спорту, службового собаківництва.

На теперішній час Черкаська обласна організація є складовою частиною  всеукраїнського громадського об’єднання ТСО України,

Надзвичайно важливим блоком роботи Товариства є підготовка фахівців з багатьох технічних спеціальностей, водіїв усіх категорій. Автошколи ТСОУ готують 30 відсотків від загальної кількості всіх водіїв в Україні. Серед них понад 80 відсотків випускників здають іспити з першого разу. Свій внесок в цьому напрямку робить і Черкаська обласна організація Товариства сприяння обороні України, яка підготувала майже 800 тисяч спеціалістів для народного господарства. Лише тільки за останні 5 років підготовлено, перепідготовлено та підвищено кваліфікацію понад 31 тис. чоловік.

Серед кращих слід назвати:

- Канівський РСТК – директор Бузницький Олександр Іванович;

- Черкаська  автомобільна школа – директор Кібальник Володимир Миколайович;

- Золотоніський РСТК – директор Новіков Сергій Миколайович;

- Черкаський РСТК – директор Куцевіл Микола Герасимович;

- Драбівський РСТК – директор Маніта Анатолій Васильович;

- Христинівський РСТК – директор Вусатий Микола Петрович;

- Уманська АШ - директор Шершун Валерій Іванович.

Ми дуже вдячні всім колективам навчальних закладів за самовіддану працю та високий професіоналізм. А головам районних та міських організацій за велику організаційно - масову роботу серед населення районів.

Беручи до уваги сказане, відзначаємо, що у  65-ту річницю створення Черкаської обласної організації Товариства сприяння обороні України, його члени відчувають законне почуття гордості за його історію та сучасність. Завжди наше Товариство було і є частиною українського народу. Серцевиною всієї його діяльності є патріотична спрямованість та захист Батьківщини.

Вітаємо Черкаську обласну організацію Товариства сприяння обороні України з 65-річчям її створення та бажаємо ветеранам,  і всім членам організації, міцного здоров’я, щастя, добробуту, та наснаги на нові звершення.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.