16 листопада 2018

ЗВІТУЄ ЗАСТАВНІВЩИНА

ЗВІТУЄ ЗАСТАВНІВЩИНА

14 листопада на базі Заставнівської автомобільної школи відбулося засідання Правління районної організації ТСО України. На засіданні Правління розглядався звіт голови районної організації Володимира Гули про підсумки діяльності за 2018 рік та виконання статутних зобов’язань. Були присутні всі 19 членів Правління, а також голова обласної організації ТСО України Володимир Кравченко та інспектор районного відділу освіти Андрій Дера.


Інформуючи про підсумки військово-патріотичної роботи в первинних організаціях, Гула В. Я. наголосив, що в умовах відсутності державної молодіжної політики, значного скорочення в загальноосвітніх школах військової підготовки зростає значення проведення місячників святкування знаменних дат держави та ТСО України.

До їх проведення слід активніше залучати допризовну молодь, ветеранів Збройних Сил України та учасників АТО. Доповідач відзначив кращі первинні організації ТСОУ: Кострижівську, Товтрівську, Добринівську. Їхні керівники були нагороджені грамотами та дипломами.

Під час обговорення доповіді виступаючі відмітили, що з боку держави мало приділяється уваги військово-патріотичному вихованню учнів шкіл. Одною з основних проблем є те, що свого часу з шкіл було вилучено навчальну зброю, прилади хімічного захисту, навчальні гранати, патрони. Без них проводити змістовні уроки «Захисту Вітчизни» неможливо. І хоча це питання постійно піднімається на різних рівнях, воно не вирішується. Доходить до того, що учні самостійно, збираючи макулатуру та металолом, закуповують навчальну зброю. Відмічено, що на голому патріотизмі та ентузіазмі підготувати молодь до захисту своєї Вітчизни неможливо.

Голова Чернівецької обласної організації ТСО України В.І.Кравченко відмітив, що Товариство сприяння обороні України як правонаступник колишнього ДТСААФ завжди вважало своїм головним завданням підготовку поповнення для лав Збройних Сил України, військово-патріотичне виховання. Товариство готує відмінних фахівців, морально підготовлених та патріотично налаштованих молодих людей.

Незважаючи на складні умови, проводяться місячники оборонно-масової роботи, автопробіги, спортивні свята та інші масові заходи, в яких пропагується історія оборонного Товариства, його сучасна діяльність, героїчні подвиги українського народу у воєнні роки, проводяться зустрічі з учасниками АТО.

Згідно вимог законодавчих актів України, Статуту ТСО України, рішень і Постанов Правління ТСО України і Ради Правління в організаціях області проводяться заходи по удосконаленню штатних структур. Значна увага приділяється роботі з керівними кадрами. Чисельний склад штатних працівників, їх фахова підготовка забезпечує якісне виконання статутних завдань організації. Кравченко В.І. відповів на запитання голів районних організацій та поставив конкретні завдання по вдосконаленню військово-патріотичного виховання молоді згідно розробленої програми та намічених планів. Головам первинних організації було роздано плакати, а також кульки для стрільби з малокаліберних гвинтівок.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.