29 жовтня 2018

«ВИЩЕ НЕБА» – ТАМ, ДЕ ЗДІЙСНЮЮТЬСЯ МРІЇ!

«ВИЩЕ НЕБА» – ТАМ, ДЕ ЗДІЙСНЮЮТЬСЯ МРІЇ!

18 жовтня на території Львівського авіаційно-спортивного клубу Товариства сприяння обороні України (Аеродром «Цунів») відбулася благодійна акція «Вище неба» для дітей-сиріт з п’яти шкіл-інтернатів. Дорослі спробували урізноманітнити життя цих дітей та наповнити його новими, цікавими враженнями. Для вихованців, у кожного з яких своя непроста історія життя, організували багато цікавих і активних спортивних та пізнавальних заходів, щоб вони змогли сповна відчути турботу та увагу від дорослих!


У цей день хотілося подарувати дітям справжнє свято. Із хвилюванням очікували приїзду. І ось із-за дерев з’являється автобус, за ним другий, третій.  За мить на аеродромі стоїть вже сотня діток, готових до нових відкриттів та цікавих вражень.  Щоб кожен з них зміг взяти участь у всіх заходах програми, діти були поділені на групи. Кожна група - це команда.

Професійний тренер проводив майстер-клас з гри у футбол, продемонструвавши різні техніки удару, ведення і передачі м’яча, дриблінгу, фінтів та жонглювання, елементи, які використовуються під час тренувального процесу та сучасні підходи  для побудови гри.   

Просто неба досвідчений тренер та майстер спорту з дзюдо ділилися провели  своїм досвідом  та знаннями з прийомів самооборони та самозахисту. На міні-тренуванні діти засвоювали техніку правильної стійки, вчилися наносити удари, робити кидки і підхоплення та навчалися інших прийомів дзюдо. Спорт сприяє фізичному і розумовому  розвитку дітей та додає енергії!

Організували екскурсію аеродромом, де діти потрапили у неймовірний  світ авіації та познайомилися ближче з авіаційною технікою. Близько години перебували вони у захоплюючій атмосфері історій та розповідей про літаки, здійснили екскурс у минуле кожного з них. Побували всередині літаків та побачили, як обладнана кабіна пілотів – на мить відчули себе пілотами, взявши у руки штурвал. Дізналися  технічні секрети роботи літаків: будова крила, елерони, закрилки…….. і  все працює, рухається, а головне – стає зрозумілим, як він летить!

Захоплюючу та цікаву атмосферу цього свята продовжив  легендарний ЯК-52, продемонструвавши неймовірне авіаційне шоу з фігурами вищого пілотажу… звук двигуна на хвилину стає нестерпно гучним, літак відривається від землі, проходить низько над полем і, набираючи висоту, робить першу фігуру, потім другу і стрімко летить вниз, вгору і знову вниз, переворот  другий, третій. І так кілька разів поспіль.  На землі, затамувавши подих, всі уважно спостерігають  за маневрами літака і, щойно з’являється нова фігура пілотажу, чути  дитячі: «Огооооо!  Класно! Вавввв!».

На  діток чекали й розважальні програми: лазертаг та Jorbing, від яких  вони були  у захваті. Ці діти особливі тим, що вміють щиро та з великою радістю сприймати увагу, любов та турботу, яку їм дарують. Після цікавих забав дітей пригостили смачним святковим обідом з різними солодащами та подарунками.

Свято вдалося! Всі були в захваті та щасливі від такої зустрічі: хтось знайшов нових друзів, хтось нові знання, враження, любов та турботу, якої їм не вистачає. Адже  немає найбільшого щастя, аніж блиск в очах та  щасливий дитячий сміх.  Ці діти не чекають якихось особливих подарунків, їм потрібна лише  увага та турбота, якої вони позбавлені!

Всі діти мають право на здійснення своєї мрії! Мета благодійної акції «Вище неба» -  допомогти діткам хоч на день потрапити в казку, де збуваються мрії, подарувати їм позитивні емоції, залишити щасливі та незабутні спогади. Хотіли викликати в них прагнення до здійснення своїх мрій та досягнення нових висот, адже  «Вище неба» - це так близько!

Представники Львіського АСК ТСО України (Аеродром Цунів), Клуб активного відпочинку «Адреналін KAVA», Благодійний фонд «Із янголом на плечі» та ГО «Апостольська Чота» разом створили для дітей-сиріт незабутнє свято, перетворивши день, проведений на аеродромі,  в захоплюючу пригоду з веселими іграми та розвагами!

Адміністрація Львівського АСК ТСО України висловлює щиру подяку всім, хто приєднався до проведення цього заходу. Благодійна акція стала можливою за фінансової підтримки небайдужих людей. Тільки з Вашою допомогою нам вдалося зробити життя цих діточок хоч трішки кращим та яскравішим!

Мимоволі переконуєшся, що «давати набагато краще, ніж брати» - ділитися подарунками, своїм часом, а найголовніше, любов’ю з тими, хто цього потребує найбільше. В цьому впевнений начальник Львівського АСК  Сергій Семенович – справжній лідер і патріот України!

Дякуємо Вам, дорогий друже, за активну життєву позицію, любов до дітей, бажаємо нових досягнень у виконанні статутних завдань Товариства сприяння обороні України! Високого і чистого неба Вам і Вашим колегам!


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.