3 жовтня 2018

МЕМОРАНДУМ В ДІЇ

МЕМОРАНДУМ В ДІЇ

На Кіровоградщині, за сприяння Бобринецької районної організації ТСО України, проведено 5-денні збори з особовим складом стрілецької роти Бобринецького батальйону територіальної оборони. За зверненням районного військового комісара були виділені територія та приміщення зразкової автомобільної школи ТСОУ. Розуміючи важливість проведення таких заходів у наш неспокійний час, працівники автошколи під керівництвом директора-голови районної організації Товариства Володимира Волкотруба відгукнулись на потреби військовиків та з готовністю надавали їм різноманітну допомогу: брали участь у ремонті та підготовці приміщень, поступилися кабінетами для розміщення командного пункту, виділяли меблі, власним коштом звели душову для особового складу роти.


Під час зборів особовий склад отримав теоретичні знання, які  практично відпрацьовувались на полігоні: навички з тактичної, медичної, інженерної, топографічної підготовки, дії особового складу на блокпості. Проводилось практичне виконання вправ з вогневої підготовки – стрільба зі штатної зброї: ПМ, АК-74, РПК, а також бійці практикувались у встановленні та знешкодженні розтяжок. 

Важливе значення надавалось заняттям з психологічної підготовки, під час яких за допомогою практичних вправ відпрацьовувалась психологічна готовність особового складу виконувати завдання за призначенням у складі підрозділу, а саме подолання перешкод у складі групи для набуття навичок швидкої та ефективної взаємодії.

Поряд з підготовкою військовозобов’язаних до територіальної оборони під час зборів активно проводилась інформаційно-агітаційна робота стосовно проходження військової служби за контрактом. Надавались роз’яснення соціальних гарантій, терміни дії контрактів, порядок призову та умови проходження військової служби.

Так на Кіровоградщині на практиці проходить взаємодія військових комісаріатів та організацій ТСО України в області у загальній справі – зміцненні оборони нашої держави.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.