23 серпня 2018

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОМУ ВИХОВАННЮ БУТИ

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОМУ ВИХОВАННЮ БУТИ

У Полтавській ОДА відбувся круглий стіл «Незалежність України: сучасні виклики та перспективи. Військово-патріотичний аспект», приурочений до 27-ї річниці Незалежності України та 100-річчя відновлення української державності. У ньому взяли участь представники структурних підрозділів ОДА, військових установ, громадських та волонтерських організацій, повідомляє Віктор Воробйов.


- Тема військово-патріотичного виховання молоді сьогодні набула особливо великого значення. Тут зібралися люди, причетні до цього напрямку роботи: науковці, викладачі, військові, щоб вирішити, як краще консолідувати свої зусилля, бо це питання всієї громади, - наголосив, відкриваючи засідання, заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь.

Проблему відсутності навчальної зброї озвучив голова Полтавської ОО ТСО України Василь Василенко. За його словами, старшокласники не знають, як виглядає автомат, інші види зброї, не мають доступу до стрілецьких тирів. Сплановані практичні заходи Програми національно-патріотичного виховання дітей і молоді у Полтавській області  та кожному районі області не забезпечені  умовами для створення матеріальної  бази викладання предмету «Захист Вітчизни» згідно норм Навчальної програми, яка затверджена Міністерством освіти і науки України від 23.10.2017 р., наказ №1407.

На його думку, доцільно створити Опорний Клуб військово-патріотичного виховання на базі Полтавського навчального центру  ТСО України, який відповідав би вимогам норм забезпечення Навчальної програми «Захист Вітчизни», що дасть можливість у майбутньому організувати якісне проведення  занять в існуючих умовах та зберегти державні кошти, а також обласний Центр військово-патріотичного виховання та підготовки резерву територіальної оборони Полтавщини на базі обласного СТК ТСО України.

Заступник обласного військового комісара Едуард Бородай підтримав пропозиції  Василенка щодо доцільності та нагальної потреби створення цих осередків, що дасть можливість якісно проводити допризовну підготовку та підготовку резервістів для ЗС України

Керівник обласної дитячої громадської організації «Військово-спортивний центр «Воїн» Олег Бариш розповів, що сьогодні потрібна пропаганда освіти військових, наявність центру підготовки. Адже противника перемагають не тільки силою, але й інтелектом. Сучасні діти дуже прив’язані до гаджетів, зауважив він, без них вони ніби як без рук. Коли ми в таборі обмежили користування гаджетами, діти одразу навчилися орієнтуватися на місцевості, навчилися спілкуватися, а до цього не помічали ні одне одного, ні навколишньої природи.

Учасники «круглого столу» звернулися до всіх мешканців області об’єднати зусилля задля підтримки державницького курсу, спрямованого на подальше виховання патріотизму всіх верств населення, і висловили готовність до подальшої спільної роботи в цьому напрямку.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.