22 лютого 2018

ПАМ’ЯТІ «АФГАНЦІВ»…

ПАМ’ЯТІ «АФГАНЦІВ»…

Наш кореспондент Віктор Воробйов повідомляє, що Великобагачанською РО ТСО України спільно з районним краєзнавчим музеєм 14 лютого 2018 року був проведений виховний захід для учнів 7-А класу Великобагачанського ЗЗСО-І-ІІІ ступенів «Поставте скибку хліба на стакан, схиливши голову в скорботі вічній» присвячений річниці виведення радянських військ з Афганістану.


Захід відкрив заступник голови РО ТСО України Щербина Сергій Вікторович. Він розповів учням про події того часу, про участь воїнів вихідців з  України і з Великобагачанського краю в тій несправедливій кровавій війні.

З фотографій, прикрашених рушниками, на учнів дивилися безпосередні учасники тих подій, про яких розповіла директор краєзнавчого музею Щербина Катерина Олексіївна.

 Вона ознайомила учнів з біографіями воїнів, родом з нашого краю, які загинули на тій війні: кавалера 2-х орденів Червоної Зірки Геннадія Захарченка із Великої Багачки, кавалера ордена Червоної Зірки Володимира Демиденка з с. Рокити та Віктора Балабанова, який загинув в Афганістані будучи в полоні.

Учасник бойових дій на території Афганістану Анатолій Писаренко, неодноразовий учасник подібних заходів, розповів про особисту участь в тій кровавій війні в складі особливого прикордонного загону. Він також поділився спогадами про Геннадія Захарченка і Віктора Балабанова з якими товаришував в дитинстві і  в свій час вчився у Великобагачанській середній школі.

Заступник голови РО ТСО України Щербина С.В. по закінченню виховного заходу вручив Писаренку А.А. почесну грамоту Товариства за особистий внесок у військово-патріотичне виховання молоді.

Треба подвиг пам’ятати, щоб знову не було війни.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.